Om mig

Yoga - lösningsfokuserat samtal - mentorskap

YogaTalk erbjuder personlig och terapeutiskt yoga, lösningsfokuserat samtal om hur du vill vara i världen samt mentorskap om du behöver någon som går bredvid och ger stöd.

Om mig

 

Jag skulle bli journalist så jag gick en förberedande utbildning i Kalix. Insåg att jag ville skriva mer skönlitterärt så jag gick två år på en skrivarkurs där jag träffade Uffe. Födde barn, lät mitt skrivande vila och började läsa litteraturvetenskap och socialantropologi i Linköping.

 

Flyttade och läste pedagogiskt drama. Flyttade igen och ville samla ihop så jag läste programmet för media- och kommunikationsvetenskap i Växjö. Började jobba innan jag var färdig ( ca 13 år senare skrev jag min c-uppsats och fick min examen!!) och fick jobb på AMI som senare blev Arbetsförmedlingen Rehabilitering där samtal var mitt huvudsakliga arbetsverktyg. Vidareutbildade mig inom lösningsinriktad samtalsmetodik. Träffade mest ungdomar och speciellt de med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Gick en KY-utbildning inom just detta för att fördjupa mina kunskaper. Jobbar fortfarande med arbetslivsinriktad rehabilitering men nu som konsult.

 

Köpte min första yogabok 1982 och under alla år har jag mycket sporadiskt mediterat och gjort några solhälsningar. Försökte hitta balans i livet men lyckades sådär. År 2000 kom en vändpunkt i mitt liv när jag bestämde mig och gjorde några mer och mindre smärtsamma och medvetna val som var nödvändiga för min utveckling. Jag hittade en yogastudio i en källare i Växjö och blev en flitig gäst. En av lärarna öppnade eget och på alla hjärtans dag 2006 "flyttade" jag in hos Linda på VedaYoga. Julen samma år började jag hålla egna yogaklasser och på den vägen är det..

 

Har en diplomutbildning i ViryaYoga och inspireras mycket av Doug Keller och hans terapeutiska yoga. Mediterar mer och mer och lyssnar på och läser Michael Stone men framförallt Tara Brach som är en filosofisk förebild. Påbörjar precis en 2-årig kurs med bland annat Stephen Bachelor " Secular dharma. Theory and Practice", en fördjupning i buddhismen ur ett sekulärt perspektiv och med betoning på den praktiska aspekten i det samhälle vi lever i idag.

 

Yogan och livet är sammanvävt för mig. Min yoga drivs av filosofiska teman och en närvaro i detaljer för att förstå helheten. En hel del humor och ibland halvgalna associationer som hela tiden har sin förankring i ett allvar och i vardagslivet.

 

2015 startade jag YogaTalk och hoppas att i framtiden få väva samman yogan med alla dess trådar och det lösningsinriktade samtalet.

 

YogaTalk - Maria Ståhl Besöksadress: Kungsgatan 13 a Växjö E-mail: info@yogatalk.se Telefon: 0709-541430