Kanal-sökning pågår

Igår bytte vi bredbandsleverantör. Ny digitalbox, nya kablar, nytt namn på kanalpaketet och nytt utseende på menyer och tv-guide. Vi har inte valt att byta. Det har vårt bostadsbolag gjort åt oss. Jag tycker vad jag vill om det men nu är det ett faktum. Vi kopplar in allt som vi ska men av de kanaler vi betalar för, har vi bara tillgång till ett fåtal. De ber oss göra en kanalsökning. Och vi försöker. Vi läser igenom alla guider, alla papper och trycker oss igenom alla menyer och alla val man kan göra men hittar inget som liknar en kanalsökning. En viss rastlöshet sprider sig i rummet. En viss frustration. Vi började alldeles för sent på kvällen med detta och energin från middagsmaten är sedan länge förbrukad. Uffe hävdar. jag snäser. Uffe vankar. Jag suckar och borrar ner huvudet i soffhörnet. Uffe trycker lite hårdare på tv-kontrollen. Jag slamrar lite för högt med tallrikarna som ligger på diskbänken. Det blir inte den kanalsökning eller det resultat vi förväntat oss.

Ett andetag. Ett andetag till och vi byter fokus. Lägger ner kontrollen. Lägger oss i soffan och sträcker ut benen. Accepterar vår oförmåga och låter den bara vara. Ler lite mot varandra och vilar en stund. Tysta. Avslappnade. Kopplar av och kopplar på en inre och mer själslig kanalsökning. Väljer att välja bort en stressituation som inte är helt och hålet självvald. Men just nu kan vi göra något annat och få lite perspektiv. I stillheten. I vilan.

Är yogan en kanalsökning?  Yogan med alla sina aspekter; rörelse (asana) , andning (pranayama ), inre ( niyama) och yttre  (yama) förhållningssätt, fokusering (pratyahara), koncentration (dharana), meditation (dhyana) och helhet (samadhi).

En metod att få ordning på allt som finns inuti och utanför. En hjälp att strukturera och sortera så att vi lättare kan välja vilket program vi vill se utan att behöva gå igenom hela kanallistan varje gång vi ska göra något.  Ett sätt att bli medveten om vilka program vi vill se, vilka vi behöver titta på och vilka vi kan välja bort utan att för den skull förneka att de finns.  Yogans alla grenar är en meny som vi kan välja från när vi behöver hjälp i livets olika situationer. När vi behöver utvecklas i  livets olika relationer. En uppdatering av mjukvaran..

Nu visade det sig att man inte kunde göra någon kanalsökning på vår nya box. På skärmen stod det att vi inte hade rättighet till den och den kanalen så jag blev tvungen att ringa supporten och han tryckte på TRE knappar (sa han i alla fall) sedan drog jag ur sladden och en kvart senare när den var inkopplad igen så hade vi alla kanaler.  Just det här sista med supporten som visade sig vara den som hade kontrollen över  vilka kanaler vi skulle få tillgång till vet jag inte riktigt hur jag ska tolka. Ännu. Men det kommer nog till mig nu när jag  sätter mig på meditationskudden, andas, förhåller mig,  fokuserar, koncentrerar, mediterar och kanske får jag en känsla av förståelse, av sammanhang och helhet när gonggongen ljuder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© YOGATALKIntegritetspolicy

Design och layout av Sund Studio